Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، داوود شهرکی امروز در همایش تبیین فعالیت های اقتصادی دولت سیزدهم در موضوع هدفمند کردن یارانه ها که در محل سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی استان با حضور بیش از 300نفر از مبلغین و مبلغات برگزار شد، اظهار کرد: در چند سال گذشته و بعد از فشار تحریم که بر کشور وارد و فضای اقتصادی کشور ملتهب شد، دولت فراهم کردن زمینه مناسب در راستای تامین کالاهای اساسی و تزریق ارز دولتی را در دستور کار قرار داد تا بدین صورت بتوانند برخی از کالاهایی که مورد نیاز مردم است را به صورت ارزاق در اختیار آنان قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شروع طرح خوب بود، شاید در زمانی که فاصله قیمتی کمتر بود، کالاهای اساسی مورد نیاز مردم تامین شد، در آن زمان مجبور بودیم به خاطر تحریم از شرایط خاص دولتی استفاده کنیم، با آنکه این روند اجرا شد اما مسیری که طی شد واقع بینانه اگر بنگریم طرح خیلی موفقی نبود، ما در قالب آن یارانه را به صادر کننده، وارد کننده و یا تولید کننده پرداخت می کردیم و باید تمام مسیر تولید، واردات، صادرات، عرضه و غیره را رصد می کردیم که با توجه به هزینه و ارز و یارانه صرف شده برای کالا، در مسیر دچار انحراف نشویم و کالاها مسیر درست خود را طی کنند.

وی افزود: در این بین، بخشی از اختلاف قیمتی که در فروشگاه ها مشاهده می کردیم به دلیل این بود که عده ای کالاهایی که با یارانه عرضه می شد را از مراکز عرضه جمع آوری و به قیمت بازار آزاد به مصرف کننده به فروش می رساندند و با اجرای این طرح با آنکه دولت تمام یارانه مورد نیاز کالاها را پرداخت می کرد، مردم ناراحت و نگران بودند و هم هزینه بالایی صرف فعالیتهای امنیتی، انتظامی، اطلاعاتی و غیره بابت این اقلام می شد.

وی با اشاره به وجود برخی انحرافات از تولید تا مصرف کالاهای اساسی، اضافه کرد: برخی این اقلام یارانه دار را از کشور به کشورهای همسایه انتقال می دادند و ضمن هدر دادن منابع کشور، به دنبال سودجویی خود بودند که این موضوع خیلی خوشایند کشورمان نیست، هرچند ماه در سالهای بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، اخلاق مدارانه با کشورهای همسایه برخورد کرده ایم و اگر آنها درگیر جنگ بوده اند ما میزبان خوبی برای آنان بوده ایم ولی در مواقعی که ما در جنگ بودیم، شاید برای ما همسایگان خوبی نبودند.

شهرکی در ادامه تصریح کرد: امروزه نیز با توجه به تمام تحریم‌ها به خیلی از کشورهای منطقه در حال کمک کردن هستیم اما این کار نباید باعث بشود که کالاهای اساسی ما به صورت قاچاق از کشور خارج شده و منابع ارزی ما از بین برود و مردم ما که هدفمان تامین کالاهای اساسی برای آنهاست از این اقلام محروم باشند.

وی بیان کرد: در روند پرداخت یارانه ها به غیر از خود مردم، در توزیع، نظارت و تمام مراحل رساندن کالاهای اساسی به مردم، انحراف و آسیب را داشته و هزینه برای کشور تحمیل می کردیم، پلیس، دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی و غیره درگیر این مسائل بودند و مردم هم‌ناراحت بوده و دستگاه‌های قضایی و امنیتی ما درگیر پرونده های تخلفاتی باشند که ما بدست خودمان آنها را شکل داده ایم، براین اساس برای اینکه روند در جامعه ما هدفمند و ساماندهی شود، دولت به دنبال اصلاح رفت، تا به واسطه آن قیمت ها واقعی شود و از طرف دیگر مردم از این تفاوت قیمت به نحو عادلانه ای استفاده کنند.

 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان، اضافه کرد: نکته دیگری که دولت به سمت اصلاح پرداخت یارانه ها و مردمی کردن آن رفت این بود که دهک های پایین جامعه به دلیل اینکه توان مصرف  نداشتنه و یا مرفشان کم است، از یارانه کمتری استفاده می کردند، قطعا آن کسی که در دهک های پایین قرار دارد مصرف مرغ و برنج و لبنیات، روغن و تخم و مرغ و غیره به نسبت دهک های بالا کمتر استفاده می کند و دهک های بالا استفاده بیشتری از یارانه دارند.

این مسؤول گفت: این به معنی ضرر بیشتر برای جامعه ای که هدفمان حمایت و کاهش فاصله طبقاتی آنها با طبقات دیگر جامعه است می باشد، این آسیبی بود که متوجه کشور بود و متاسفانه همه اینها باعث شده که خیلی از دولت ها به دلیل اینکه فکر می کردند که شاید اجرای این طرح برایشان هزینه ای دربر داشته باشد وارد مرحله اجرای آن نشده اند.

وی خاطر نشان کرد: امروز، دولت سیزدهم به قصد اجرای این طرح پا به میدان گذاشته و علیرغم سختی کار و مشکلاتی که ممکن است این طرح در روند اجرا داشته باشد، وارد میدان شده که به لطف الهی، هماهنگی های خوبی  بین دستگاه ها، مجلس و دولت و قوه های مجریه، مغننه و قضائیه انجام شده و همه به این باور رسیده اند که باید وارد عرصه اصلاح توزیع یارانه ها شوند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان، تاکید کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ما هر اقدامی در جمهوری اسلامی انجام دادیم، دشمن عکسش را تبلیغ و برخلاف آن توصیه کرده و تمام تلاش خود را برای تخریب طرح ما انجام داده چرا که فکر می کند هرجا که دولت به قصد اصلاح می رود، تقویت نظام جمهوری اسلامی، پایبندی و وفاداری مردم را بیش از گذشته در پی خواهد داشت که برای آنها خوشایند نیست.

وی ادامه داد: زمانی که کالاهای اساسی به شکل یارانه دار غیر نادرست در جامعه توزیع می شد، دشمن ما را محکوم‌می کردند که نظام جمهوری اسلامی کالا کم تولید می کند و کالاهای موجود درکشور کم بوده و یارانه ها هدر می رود و براین اساس به کشورمان با تبلیغات مسموم خود فشار وارد می کردند، امروز هم که همان نظام را در  دستور برای تغییر و اصلاح داریم، این فعالیتمان را هم به بهانه کوچک تر کردن سفره های مردم و افزایش قیمت کالاها زیر سوال می برند و این درحالی است که افزایش قیمت ها برای افراد پر مصرف است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان اظهار کرد: سرانه ای برای هر فرد پیش بینی شده که برای اقلامی به مثل مرغ، روغن، لبنیات، تخم مرغ و غیره صرف می شود و میانه ای برای هر خانوار درنظر گرفته شده و برآورد هزینه ماهانه و سالانه آن در نظر گرفته شده و متناسب با آن میزان یارانه ای که باید به هرنفر در راستای جبران واقعی شدن قیمت کالاها داده شود بدست آمده است.

این مسئول افزود: براساس محاسبه انجام شده برای سه دهک، مبلغ 400هزار تومان و برای 6دهک مبلغ 300هزار تومان یارانه ماهانه در نظر گرفته شده و تنها یک دهک که کمتر از ده درصد کل جامعه هستند از این یارانه با توجه به توانمندی مالی که دارند، بهره نمی گیرند و آنان هیچ نگرانی بابت واقعی شدن قیمت ها ندارندو روی این موضوع حساس نیستند.

وی با اشاره به اینکه قبل از اجرای مردمی سازی یارانه ها، برای دوماه یارانه به حساب سرپرست خانوار به جهت داشتن اطمینان از پیش بینی این مبالغ واریز شده، گفت: اطلاع رسانی لازم در زمینه اعلام اعتراض نسبت به قرارگیری در دهک ها و یا نگرفتن یارانه ها انجام شده و هرکسی که اعتراض دارد می تواند تا سه ماه اطلاعات خود را وارد سامانه تعیین شده قرار دهد، خوشبختانه سامانه به سامانه های مرتبطی همچون ثبت اسناد و املاک و بانک ها متصل است و در سریعترین زمان بررسی لازم انجام و پاسخ مورد نیاز به معترضین داده خواهد شد.

شهرکی با اشاره به اینکه در طرح جدید 78میلیون نفر مشمول دریافت یارانه شده اند، خاطر نشان کرد: شاید افرادی نیز اسمشان در لیست قرار نگرفته و یا فرزندشان تشکیل خانواده داده و در سامانه نتوانسته اند اطلاعات مورد نیاز را وارد کنند و  می توانند از این فرصت سه ماهه استفاده کنند و نگرانی از بابت پرداخت نشدن یارانه نداشته باشند چرا که هر زمانی که دولت به این نتیجه برسد که خانواده ای مشمول دریافت یارانه است، تمام آن یارانه ای که قول داده را به حسابشان واریز می کند.

 

با کمبود کالا مواجه نیستیم
وی بیان کرد: ما به هیچ عنوان با کمبود کالا در سطح کشور مواجه نیستیم و با اینکه برخی دارند تبلیغات سوء در این زمینه می کنند، نباید مردم نگرانی داشته باشند چرا که اگر ما در زمان عرضه ارز 4هزار و 200تومانی توانسته ایم کالا تامین کنیم، امروز که قیمت واقعی شده کالای بیشتری را می توانیم تامین و در اختیار مردم قرار دهیم و  نگران تامین کالا نیستیم، در حال حاضر فرصتی تا زمان آغاز اجرای طرح باقی مانده که فرصتی شده تا مردم برای تامین ارزاق مورد نیاز خود با قیمت کالاهای یارانه دار به فروشگاه ها مراجعه کنند و با آنکه برخی می گویند مردم به فروشگاه ها هجوم برده اند و می خواهند جو روانی ایجاد کنند، حضور مردم در فروشگاه ها برای تهیه ارزاق مورد نیازشان که شاید شلوغی هم شکل بگیرد اما این خرید ارزاق توسط مردم را باید به فال نیک بگیریم.

وی افزود: با توجه به واقعی شدن قیمت ها، مردم نباید از گرانی یا ارزانی قیمت کالایی نگرانی داشته باشند.

روشنگری جراحی اقتصادی رئیس جمهور در اولویت برنامه ها باشد

مدیر کل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: یکی از وظایف روحانیون، صاحب تریبون و سایر اقشار مردم، روشنگری فعالیت های دولت خصوصا در بحث جراحی اقتصادی است که اخیرا رئیس جمهور به این موضوع ورود پیدا کرده و باید تشریح این اقدام در اولویت کارمان قرار بگیرد. 
حجت الاسلام والمسلمین منصور باقربیک تبریزی، افزود: تبیین و روشنگری جراحی اقتصادی اخیر رئیس جمهور باید بر همه آحاد مردم انجام شود و به سوالات آنان به صورت شفاف پاسخ دهی شود و این جلسه نیز به همین منظور پیگیری و تشکیل شده است.

وی در ادامه به انتخابات ششمین دوره شورای هیئات مذهبی استان اشاره کرد و گفت: همه باید تلاش کنیم  تا این انتخابات با حضور پر شور روسای هیئات مذهبی برگزار شود.

این مسؤول بیان کرد: در کنار این شورا، براساس ابلاغ سازمان تبلیغات اسلامی، شورای عالی هیئات مذهبی استان نیز با حضور پیشکسوتان هیئت های مذهبی تشکیل شده که کار سیاست گذاری و نظارت بر هیئت ها را بر عهده خواهند داشت و به زودی اولین جلسه آن تشکیل می شود.

در  ادامه این جلسه، به پرسش های مطرح شده حاضران پاسخ لازم از سوی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان داده شد.

منبع: فارس

کلیدواژه: سکه طلا ارز ارز ترجیحی معاون هماهنگی امور اقتصادی سیستان و بلوچستان کالاهای اساسی فروشگاه ها یارانه ها مورد نیاز قیمت ها دهک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۰۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ نکته از خلاصه گزارش مردمی رئیس‌جمهور به مردم

رئیس‌جمهور در «دهمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم» در پاسخ به سوالاتی به موضوعاتی درباره عملیات وعده صادق و مذاکره پرداخت و گزارش‌هایی از عملکرد دولت در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و ... ، ارائه کرد.

به گزارش ایسنا ، خلاصه‌ای از آن‌چه سید ابراهیم رئیسی شامگاه سه‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ برای مردم مطرح کرد را می‌توانید در 50 جمله‌ای که در ادامه آمده است، بخوانید.

* جلوه‌ای از همکاری میدان، دیپلماسی و رسانه در عملیات وعده صادق دیده شد و نشان داد ایران قوی است که می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند؛ باید با قدرت پیش رفت.

* در برابر دیپلماسی التماسی می‌توان جلوه‌ای از قدرت جمهوری اسلامی را نشان داد که سایه جنگ را از کشور دور کند و سرریز همین اقتدار را می‌توان در ابعاد اقتصادی هم به کار گرفت.

* «وعده صادق» اجماع‌ساز بود و همه آن را تحسین کردند و می‌تواند فرصت اجماع در حل مشکلات کشور باشد.

* پیام وعده صادق این است که ما مقابل هرکسی که مقابل جمهوری اسلامی بایستد می‌ایستیم و با هرکسی بخواهد با ما روابط خوبی داشته باشد روابط خوبی خواهیم داشت.

* ما هیچوقت میز مذاکره را ترک نکردیم، اما اروپا و آمریکا عهدشکنی کردند. ما انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم.

* اینکه فقط مذاکره بتواند همیشه پاسخگو باشد نیست، در جایی موشک می‌تواند و در جایی هم مذاکره. در واقع موشک جواب موشک است.

* تولید مسکن در کشور فعال است، اما حتماً به صورت آپارتمان نیست به شکل ویلایی هم هست.

* از وعده‌های دولت که به دنبال تحقق کامل آن است حتماً ساخت مسکن است.

* رشد نقدینگی در دولت سیزدهم  ۲۳ درصد است.

* بر وجود انظباط مالی و اضافه برداشت موسسات مالی و اعتباری تاکید شده و اگر این روند ادامه یابد حتی این موسسات منحل خواهد شد.

* از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم.

* تورم به کانال ۳۰ درصد رفته است و روز به روز کاهشی می‌شود.

* تلاش کردیم فشارها بر اقشار ضعیف، مستمری‌بگیران و مددجویان کاهش یابد.

* طرح کالابرگ برای همین بود که کالاهای اساسی با قیمت ثابت به دست مردم برسد.

* ۱۰۰ هزار نفر از چتر حمایتی کمیته امداد خارج شده‌اند و اولین‌بار است که کسی پشت نوبت کمیته امداد نیست.

* در وزارت رفاه سامانه‌ای آماده شده تا هرکسی در کشور نیازمند است به این سامانه اعلام کند تا دولت برود و آنان را تحت پوشش قرار دهد.

* تلاش شده تا در زمینه حقوق کارگران، کارمندان و بازنشستگان اقداماتی انجام شود.

* زنجیره تامین، تولید تا مصرف باید کنترل شود.

* این دولت تاکید دارد با ایجاد انظباط با سوداگری و تخلفات برخورد کند.

* امروز از ۱۰ هزار روستا که تنش آبی داشت مشکل ۵ هزار روستا در این دولت حل شده است.

* در توجه به مناطق کم برخوردار از نظر ساخت جاده، خانه بهداشت، ساخت مدرسه و امکانات دیگر با نگاه عدالت‌محور عمل کردیم.

* به همه بخش‌ها توجه عادلانه داریم.

* ساختارهای فسادزا را اصلاح می‌کنیم، آن‌هم با ایجاد شفافیت در عمل نه با سخن.

* صدور مجوزها اصلاح شد. سامانه تجارت بیش از ۹۰ درصد در حال اجراست.  ابربدهکاران بانکی که پچ‌پچ جلسات و محافل بود را علنی کردیم.

 * نزدیک ۱۰۰ نفر از مسئولان بخش‌های مختلف که همگی هم مشکل نداشتند، اما احساس ناکارآمدی‌شان وجود داشت  همه جابه‌جا شدند.

* گشت ارشاد مدیران در سطح کشور در حال اجراست.

* من از گروه، حزب یا جریان خاصی نیستم.

* دولت ما مردمی است و ما با مردم ارتباط داریم.

* در  شوراهای اداری ۲۰ مدیر تشویق شدند و ۱۰ مدیر هم برکنار

* میزان کتابخوان در مناطق غیربرخوردار در این دولت افزایش یافت.

* در زمینه عدالت فرهنگی و اجتماعی برای نمایشگاه کتاب برنامه‌ریزی کردیم.

* سال گذشته ۲۵ میلیون نفر در رویدادهای فرهنگی مختلف حاضر شدند که جلوه نشاط اجتماعی است.

* مسئله حجاب هم وظیفه شرعی و هم قانونی است.

* پایبندی زنان ما به حجاب ریشه در اعتقادات دارد.

* افرادی با برنامه هنجارشکنی می‌کنند که وظیفه دستگاه‌های قانونی در این زمینه مشخص است.

* مجلس قانونگذار و ریل‌گذار است و اگر مجلس و دولت قوی باشند اجرای قوی هم به دنبال می‌آید.

* مردم با حضور در حوزه‌های انتخابیه باقیمانده کار خود در دور اول را تکمیل کنند.

 * همکاری مجلس و دولت بسیار مهم است.

* ما باید سالی یک میلیون شغل ایجاد کنیم و باید انجام شود. دولت پس از گذشت قریب سه سال توانسته یک میلیون شغل را ایجاد کند.

* با احیای کارخانه‌های تعطیل و نیمه‌تعطیل به اشتغال کمک کردیم که قریب به ۹ هزار مورد می‌شوند.

* تولید در کشور افزایش یافته است.

* آمار بیکاری کاهش یافته و در کانال هفت تا هشت درصد قرار دارد.

* به ایجاد زمینه شغلی برای تحصیلکرده‌ها حتما تاکید داریم. امروز ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان داریم که دوبرابر گذشته شده است.

* صندوق‌های حمایتی هم در این زمینه فعال هستند تا کمک کنند. امیدوارم روزی در کشور اصلا بیکار نداشته باشیم.

* تولید نه فقط در صنعت که در کشاورزی هم رشد داشته است. ۲۲ درصد رشد در حوزه تولید کالاهای اساسی داریم.

* کارهای خوبی در حوزه صنعت و معدن در حال انجام است.

* امروز آمارها از کاهش تورم و رشد اقتصادی حتی در صندوق بین‌المللی پول هم تاکید شده است.

* الان ۴ تا ۵ درصد رشد اقتصادی داریم.

* نقد و انتقاد ایراد ندارد، اما همه باید کمک کنیم تا مشکلات حل شود. 

* همه احزاب و گروه‌ها و دیدگاه‌ها بدانند که باید دست به دست هم دهند و مشکلات حل شود.

* دولت خدمتگزار همه مردم است، حتی کسانی که به من(ابراهیم رئیسی) رأی نداده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دشمن در فتنه بد پوششی و کشف حجاب شکست خورد
  • ۵۰ نکته از خلاصه گزارش مردمی رئیس‌جمهور به مردم
  • اجرای کامل مصوبات شورای توسعه تشکل های مردم نهاد قزوین
  • تنظیم بازار در تحقق ابر پروژه مردمی دولت سیزدهم تاثیر گذار است
  • ایجاد ۲۱ خانه محیط زیست در استان چهارمحال و بختیاری
  • طرح نور با پشتوانه‌ مردمی و با قدرت ادامه دارد
  • نشست رسالت صندوق بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال برگزار شد
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان
  • تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست