Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصاد گفت: حذف ارز ترجیحی کار بسیار بزرگی است که همزمان با افزایش برنامه‌های حمایتی دولت از دهک‌های یکم تا پنجم می‌تواند منجر به کاهش تورم و چاپ پول شود.

«پویا جبل عالمی» امروز (چهارشنبه) درباره حذف ارز ترجیحی و اجرای برنامه‌های کمک معیشتی مردم از سوی دولت سیزدهم، افزود: حذف ارز ترجیحی کار بسیار مناسب و خوبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همان ابتدا که ارز ترجیحی در دولت گذشته طراحی و اجرا شد با آن مخالفت کردم چرا که اجرای سیاست ارز ترجیحی موجب ایجاد تورم شد و فساد بسیار زیادی را در کشور به وجود آورد.

وی توضیح‌داد: سیاست ارز ترجیحی در سال ۹۹، باعث چاپ ۱۱۰ همت (هزار میلیارد تومان) پول شد و در سال۱۴۰۰ نیز بیش از این رقم پول چاپ شد تا بتوانیم این سیاست را دنبال کنیم.

به گفته این فعال اقتصادی، همزمان با اجرای این سیاست غلط، درآمد ارزی ۴۲۰۰ تومانی دولت نیز بسیار پایین تر از چیزی بود که تخصیص یافته بود و بسیاری از واردکنندگان از این وضعیت نفع بردند و در عین حال قیمت کالاها هیچ گونه تغییر محسوسی نداشت.

وی بیان‌داشت: در اینکه ادامه سیاست ارز ترجیحی بسیار غلط است شکی وجود ندارد؛ از مرداد ۱۳۹۷ تا فروردین ۱۴۰۱ وقتی قیمت اقلام را ملاحظه کنید تقریبا ۳.۵ برابر شده است، قیمت گوشت قرمز، مرغ و روغن با اختلاف کمتر ۳.۵ برابر شده است که این سوال را بر جای می‌گذارد که چرا سود ارز ترجیحی به نفع مردم نبود؟

این اقتصاد دان گفت: دولت سیزدهم همزمان با حذف ارز ترجیحی باید مراقب باشد با کسری بودجه مواجه نشود که منجر به چاپ پول شود و در برنامه ریزی خود حمایت از پنج دهک نخست را در دستور کار داشته باشد. 

به گفته عاملی، در صورتی که منابع و مصارف هزینه‌ای برابری کند با اتفاقی که در سال ۸۹ مواجه شدیم، مجدد درگیر نخواهیم شد. ضمن اینکه هر چقدر دهک‌های پایین یعنی دهک اول تا پنجم را که زیر خط فقر هستند مورد هدف قرار دهیم، کارآمدی طرح افزایش خواهد یافت.

به گزارش ایران اکونومیست، یارانه کمک معیشتی دو نوبت اردیبهشت ماه و خردادماه به ۲۳ میلیون و ۶۸۰ هزار سرپرست خانوار به صورت یکجا پرداخت شد یعنی در مجموع ۴۷ میلیون و ۳۶۰ هزار واریز برای دو ماه انجام شد. 

این مبالغ در حساب سرپرست خانوار مسدود می‌ماند تا زمانی که دولت آزادسازی قیمت‌ها را اعلام کند. این اقدام برای اطمینان بخشی به مردم است تا بدانند مبالغ در حساب آنان وجود دارد و قابل استفاده است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: یارانه معیشتی ، ارز ترجیحی ، تورم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: یارانه معیشتی ارز ترجیحی تورم حذف ارز ترجیحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۵۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت متقاضیان تسهیلات مسکن در این بانک مشخص شد

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن فاضلیان عضو هیأت مدیره بانک مسکن به تشریح سیاست‌های اعتباری بانک در سال جاری پرداخت و تحقق اهداف تعیین شده در قالب طرح نهضت ملی مسکن را از اولویت‌های بانک مسکن در سال جاری عنوان کرد و گفت: این بانک تنها بانک تخصصی در بخش مسکن است که در تأمین مالی طرح‌های مسکن و ساختمان همیشه پیشتاز بوده است.

عضو هیأت مدیره بانک مسکن با بیان اینکه یکی از محوری‌ترین و اصلی‌ترین محور شعار دولت طرح نهضت ملی مسکن است، گفت: تکلیف بانک در طرح نهضت ملی مسکن طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، تأمین مالی ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن به ارزش ۲۵۹ همت بوده است که توسط بانک مرکزی به بانک مسکن ابلاغ و بانک مسکن نیز طی این سال‌ها عمده فعالیت اعتباری خود را در اجرای این طرح متمرکز کرده است.

وی، همچنین تعیین تکلیف بقیه پروژه‌های مسکن مهر و تسریع در تکمیل و تحویل این پروژه‌ها به متقاضیان، پرداخت تسهیلات در بخش‌های دیگر از جمله ازدواج، فرزندآوری و تأمین مالی پروژه‌های عمرانی و آزادراهی را از دیگر مواردی عنوان کرد که در سال گذشته بانک مسکن در دست اقدام داشته است.

فاضلیان با بیان اینکه فعالیت‌های بانک مسکن در پرداخت تسهیلات در سه بخش طرح نهضت ملی مسکن، تسهیلات تکلیفی و تعهدی و سایر تسهیلات عادی و مرسوم بانک خلاصه می‌شود، افزود: سپرده‌های بانک، وصول مطالبات و سرمایه بانک مسکن ابزارهای بانک در راستای پرداخت تسهیلات به متقاضیان هستند که برای تقویت هریک از این بخش‌ها اقداماتی از جمله؛ ارائه طرح‌های جدید برای جذب سپرده‌های مشتریان، ارائه طرح‌های مختلف همانند بخشودگی جرایم برای وصول مطالبات و تلاش در راستای افزایش سرمایه بانک طی سال گذشته انجام شد که در سال جاری نیز همچنان این روند ادامه دارد.

این عضو هیأت مدیره بانک مسکن، علاوه بر تلاش برای پاسخگویی به نیازهای تسهیلاتی مشتریان، بر رعایت تعادل و توازن بین منابع و مصارف بانک در سیاست‌های اعتباری سال جاری تاکید کرد.

فاضلیان، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری در راستای افزایش رونق در بخش مسکن، ارتقای نظام فنی و مهندسی از طریق حمایت‌های لازم از ساخت مسکن با استفاده از فناوری‌های نوین و صنعتی‌سازی و غیره، حمایت از تولیدکنندگان و فروشندگان مصالح و تجهیزات ساختمانی و تقویت توان بخش عرضه و تقاضا از طریق اعطای انواع تسهیلات در بخش مسکن را از جمله رویکردهای بانک مسکن در تدوین سیاست‌های اعتباری بانک در سال جاری برشمرد.

وی یادآور شد: بانک مسکن به منظور تحقق خط مشی‌های اعتباری در سال جاری تغییراتی را در سیاست‌های اعتباری سال ۱۴۰۳ به صورت حمایت از واحدهای احداثی در قالب پروژه‌های صنعتی‌سازی، خانه‌های سبز، معماری ایرانی اسلامی، افزایش سقف تسهیلات ساخت مسکن، افزایش سقف تقسیط مطالبات ناشی از قراردادهای مشارکت مدنی احداث مسکن، افزایش سقف تسهیلات جعاله تکمیل و تجهیز مسکن، مرابحه بازسازی اساسی و مرابحه منصوبات با توجه به افزایش سطح عمومی قیمت‌ها، تسهیل در شرایط صدور ضمانت‌نامه، افزایش حدود اختیارات ارزی و غیره ایجاد کرده است.

کد خبر 6099377 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • طرح نهضت ملی مسکن از اولویت های بانک مسکن در سیاست های اعتباری سال جاری است
  • معامله گران محتاط شدند / بازار طلا به کف حمایت برگشت
  • تخصیص ارز ترجیحی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان
  • آخرین وضعیت متقاضیان تسهیلات مسکن در این بانک مشخص شد
  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم
  • وضعیت بودجه و عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • نگاهی به سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد