Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@20:28:35 GMT

میرکاظمی: برای دارو و نان تمام دهک‌ها برابر هستند.

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۴۲۴۶

میرکاظمی: برای دارو و نان تمام دهک‌ها برابر هستند.

میرکاظمی گفت: وقتی دولت ارز را به تجار، واردکنندگان و کارخانجات روغن با نرخ نیمایی می دهد یعنی ریال را از بازار جمع می کند بنابراین بخشی از پایه پولی بهبود پیدا می‌کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به سوالات زیر پاسخ داد:

مبنای دهک بندی یارانه‌ها به چه صورت است؟

قانون مشخص کرده است که باید دهک‌های درآمدی کشور مشخص شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهک‌های پایین جامعه باید مورد حمایت بیشتر قرار بگیرند و دهک‌های بالا حمایت کمتری شوند تا بتوانیم عدالت را رعایت کنیم.

در بحث انرژی هم میزان برخورداری دهک‌ها متفاوت است. بر اساس آن وزارت رفاه، تعاون، کار و رفاه اجتماعی این مسئولیت را طبق قانون دارد. پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان اطلاعات کامل وضعیت درآمدی افراد جامعه را دارد تا پالایش کامل انجام شود و در نهایت دهک‌های مختلف مشخص شوند.

همه کار‌ها انجام شده و اطلاعات در اختیار سازمان هدفمندی قرار گرفته است. سازمان هدفمندی بر اساس مصوبات ستاد پرداخت‌ها را انجام داده است.

اگر افرادی مشمول یارانه نباشد توضیح داده می‌شود که مشمول یارانه نیستند. الان برای دو ماه واریز صورت گرفته است که جدا از بحث دارو و نان است، به محض اینکه طرح شروع شد یارانه آزاد می‌شود و مردم می‌توانند از آن استفاده کنند.

هنوز کالای ۴۲۰۰ در جامعه توزیع می‌شود و باید قیمت گذاری‌ها صورت بگیرد و زیرساخت‌های لازم فراهم شود تا در نهایت اطمینان خاطر ایجاد شود تا مردم بدانند که دولت به فکر است و حمایت‌های لازم را انجام می‌دهد.

در قانون مشخص شده که وزارت رفاه بایستی پالایش را در دهک‌ها انجام دهد و در دهک‌های بالا را شناسایی کند و افراد جدیدی که مستقل هستند را ثبت نام کند تا کار انجام شود.

یارانه‌ها در هم تجمیع شده است و در ماه‌های آینده هم به صورت تجمیع شده پرداخت می‌شود خانواده‌ها بتوانند مدیریت کنند. بر اساس تحلیل‌ها و محاسبات پرداخت یارانه‌ها انجام شده است که ممکن است درصدی خطا داشته باشد.

به منظور توزیع عادلانه حمایت صورت گرفته است. امروزه اتفاقاتی در سطح جهان افتاده که امنیت غذایی را به خطر انداخته است.

از سال ۹۹ به این‌سو افزایش قیمت‌ها شروع شد. از سال ۱۴۰۰ شاهد افزایش قیمت در مواد غذایی بودیم. سال ۱۴۰۰ هم این اتفاق افتاد و قیمت‌ها افزایش پیدا کرد.

اتفاقاتی که در روسیه و اوکراین افتاد افزایش قیمت‌ها را تشدید کرد. امروز شرایط جهان مناسب نیست و امنیت غذایی دچار مشکل و اخلال در جهان شده است.

همه به فکر افتاده اند تا از مردم کشور خودشان حمایت کنند. دولت به دنبال درآمد برای خود نیست. در سال‌های قبل ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار پول بود برای کالا‌های اساسی می‌گذاشتند. سال ۱۴۰۰، ۸ میلیارد دلار بود امروز میزان یارانه‌ای که توزیع می‌شود بالای ۲۰ میلیارد دلار است.

از شهریور ۱۴۰۰ تاکنون بالای ۶۰ تا ۸۰ درصد افزایش قیمت داشتیم و ما باید اثر آن را در زندگی مردم کم کنیم.

باید اقدام حمایتی صورت گیرد که برای آن می توان حساب باز کرد .باید بتوانیم تورم را مدیریت کنیم و هزینه مواد غذایی را پایین آوریم ،اقدام منطقی و عاقلانه صورت گرفته است. باید با تورم مقابله کرد تا قدرت خرید مردم بالا برود.

 امروز دولت وقتی یارانه را می دهد از آن طرف دلار ۲۴ تومن را نمی‌خرد که بخواهد بیست و هفت تومان بفروشد بلکه دلار را با ارز نیمایی در بازار عرضه می‌کند تا مردم بتوانند خرید کنند و واردکنندگان کالا وارد کنند و تولید کنندگان اقدام به تامین کند و دیگر رانتی وجود ندارد.

اگر بتوانیم این موضوع را ساماندهی کنیم بسیاری از شغل ها فعال می شوند. کشورهای اطراف ما نیاز به آرد دارند.

طرح کالابرگ الکترونیکی به چه صورت است؟

برای دو ماه یارانه افراد واریز شده است؛ این یارانه برای نان و دارو نیست. با کارت بانکی یارانه شارژ خواهد شد و محدود به خرید کالاهای اساسی خواهد بود.

فعلا قیمت نان تغییر نمی‌کند. برای دارو و نان تمام دهک‌ها برابر هستند.مبلغی هم که به عنوان یارانه واریز شده است ارتباطی به نان و دارو ندارد. نانوایی‌ها تا اطلاع ثانوی به همان شکل قبل کار خواهند کرد.

مردم باید خیالشان راحت باشد که دولت به فکر حمایت است و برنامه‌های حمایتی دارد لذا باید زیرساخت‌های لازم فراهم شود که این امر به سرعت در حال انجام است.

ممکن است تولید کننده علاقه نداشته باشد تا کالاهایش را با قیمت قدیم عرضه کند وقتی اختلاف قیمت وجود دارد. در این صورت است که تقاضا برای یک محصول بیشتر خواهد شد.

وقتی دولت ارز را به تجار، واردکنندگان، کارخانجات روغن با همان نیمایی می دهد یعنی ریال را در بازار جمع می کند بنابراین بخشی از پایه پولی بهبود پیدا می‌کند.

اگر با نظام قبلی پیش می رفتیم باید ارز۴۲۰۰ تومانی می دادیم و اگر بانک مرکزی ارز نداشت باید در بازار خرید می کرد. از این جهت می‌توان پایه پولی را اصلاح کرد. بخش از پایه پولی را می توان با عرضه ارز نیمایی انجام داد ولی قاعدتاً با این شکلی که ما یارانه را در آخر زنجیره به خود مردم می دهیم اثر بخشی بیشتری خواهد داشت.

نظارت دولت و سازمان حمایت در بحران مواد غذایی باید صورت بگیرد که قطعاً در روزهای آینده این اطلاع رسانی به صورت کامل انجام خواهد شد ولی باید بدانیم که حمایت از تولید کننده صورت می گیرد تا تولیداتش قطع نشود. اگر سامانه‌های کالابرگ الکترونیکی آمد یارانه به کالا اصابت می‌کند. حمایت از مردم تحت هیچ شرایطی قطع نخواهد شد.

آیا دولت به دنبال درآمد‌زایی خودش است؟

هدف دولت بحث درآمدزایی نیست، هدف حمایت و گذشتن از بحران غذایی است تا تولید بالا برود زیرا با ارز ۴۲۰۰ تومانی هیچ تولید کننده ای قدرت رقابت نخواهد داشت.

این طرح برکات زیادی خواهد داشت. دولت بیش از آنچه که در بودجه‌های سنواتی قبل دیده می‌شد منابع در نظر گرفته است. دو برابر سنوات قبل دولت از دهک های مختلف حمایت می‌کند.

اجرای این طرح بر روی ضریب جینی چه تاثیری دارد؟

دهک‌های بالا بین ۲ تا ۳ برابر دهک های پایین بهره‌مند هستند. سرانه مصرف گوشت، روغن و تخم مرغ در دهک های بالا دو تا سه برابر دهک های پایین است بنابراین آنها هر چه بیشتر خرید می‌کردند یارانه بیشتری نصیبشان می شد. در همه اقلام دهک‌های بالا مصرف بیشتری دارند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: مسعود میرکاظمی دولت سازمان برنامه دهک های بالا افزایش قیمت پایه پولی خواهد شد دهک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۴۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز جرایم سنگینی تا بیش از ۱۰۰ برابر نرخ انرژی در نظر گرفته شده

مصطفی رجبی مشهدی به استخراج کنندگان رمزارز هشدار داد که برای کسانی به صورت غیرمجاز از برق برای تولید رمزارز استفاده می‌کنند، جرایم سنگینی تا بیش از ۱۰۰ برابر نرخ انرژی در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایلنا، وی بیان کرد: برای کسانی که به صورت مجاز به استخراج رمز ارز مشغول هستند، پیش بینی شده تا از ٢ بامداد تا ٩ صبح که ساعت حداقل بار شبکه برق است، بتوانند فعالیت کنند.

رجبی مشهدی افزود: به استخراج کنندگان غیرمجاز رمزارز هشدار می‌دهیم که اگر کسانی به صورت غیرمجاز از برق برای تولید رمزارز استفاده می‌کنند، جرایم سنگینی تا بیش از ۱۰۰ برابر نرخ انرژی در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل توانیر همچنین تاکید کرد: ماینر‌هایی که از این طریق کشف شود، ضبط و تحویل مقامات قضایی شده و براساس قوانین جدید امحا خواهد شد.

وی در عین حال از هموطنان خواست تا از طریق برنامه کاربردی «برق من»، موارد استفاده غیرمجاز از رمزارز را گزارش کنند که این موضوع علاوه بر محرمانه ماندن، مشمول پرداخت پاداش به گزارش کننده نیز می‌شود.

دیگر خبرها

  • پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت
  • نبرد آخر توخل: بایرن با تمام توان برابر رئال
  • اتفاق غیرمنتظره: انتقاد تند آنچلوتی از بایرن مونیخ!
  • حمایت تمام قد آذر منصوری از تصمیم فدراسیون فوتبال درباره زنان
  • حمایت متفاوت دانشجویان «خاص» دانشگاه جورج واشنگتن از فلسطین+فیلم
  • تقدیر از اقدام برجسته بانک سپه در مدیریت یارانه پرداختی دولت در حوزه آرد و نان
  • تل‌آویو معاهده «کمپ دیوید» را نقض کرد/ شوک بزرگ برای مصر
  • سازش در مزرعه به همت شورای حل اختلاف استان یزد
  • برای استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز جرایم سنگینی تا بیش از ۱۰۰ برابر نرخ انرژی در نظر گرفته شده
  • تمام برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور و در مبدا تولید نمونه‌برداری می‌شود